3 dolog, amit ne áldozz fel a munkádért

Válni vagy beletörődni?
2017. július 26.
Anyósszótár és jelentések
2017. július 26.
Show all

3 dolog, amit ne áldozz fel a munkádért

Egy átlagos munkanap már önmagában elég hosszú, a mai technika még egy kicsit meghosszabbítja. Mert amikor végre hazaérsz munkából, még akkor is megnézed a telefonod, sőt, este ránézel a levelekre is, amik között persze találsz olyat, amire azonnal válaszolni kell. Emellett én még olyanokat is ismerek (persze, csak távolról :)), akik a szabadságuk első napjait még munkával töltik, hogy utána tényleg pihenhessenek.
A tanulság ebből az, hogy erős határt kell szabni munka és magánélet között.
Mert ha nem tesszük ezt, akkor egészségünk, magánéletünk és egyszerre munkánk látja kárát.

Nézzük meg, mi az a három dolog, amit nem érdemes a munka oltárán feláldozni.
1. Az egészséged
Ez amolyan trükkös dolog. Mert senki nem úgy megy dolgozni, hogy na, ma mindegy, az egészségem is rámehet. Általában észrevétlenül történik mindez: egész nap a gép előtt ülsz, túl sok a feldolgozatlan stressz, egy-egy fejfájás, gyors evés vagy csak napok telnek el mozgás nélkül.
Ami segíthet: felépíteni egy olyan napi rutint, amiben benne van az egészséges életmód: séta ebédidőben, a hétvégi és esti munkák minimalizálása, és persze a stressz megfelelő kezelése.
2. A családod
Legtöbbször a családunkért dolgozunk: hogy a gyerekeinknek több és jobb legyen. Hogy megkapják azt, amit te nem kaphattál meg, vagy pedig biztosítani akarod a jövőjüket. És bár jószándékból történik mindez, érdemes megnézni, hogy közben mennyi minőségi időt töltesz a pároddal, gyerekeiddel és vajon nem mész-e el az értékes pillanatok mellett.
Tipp: tudatosan figyelj oda a többiek igényére, és legyen minél több 🙂
3. Az identitásod
Biztosan ismersz olyan embert, aki már szinte azonosult a cégével, a munkájával. És bár fontos részünk a munka, mégsem egyenlő velünk. Legalább olyan fontos, hogy a munkán kívül is legyen életünk, és megőrizzük önmagunkat.
Tipp: hobbi, szórakozás, elmélyülés munkán kívül, ami kikapcsol és feltölt.
Inspired by TheMuse
Ha pedig úgy érzed, nagyon nehéz a szerepek összehangolása, keress meg bátran: